Utrecht

Een bruisende stad voor jong en oud. Sfeervolle grachten, prachtige panden maar ook mooie natuur, interessante musea en rijke stadswandelingen. Absoluut de moeite waard om een bezoek te brengen. De binnenstad is makkelijk te bereiken met de trein vanaf uit Maarn of Driebergen, maar gaat u liever met de auto dan is dat ook mogelijk. Wilt u zich goed voor laten lichten? Dan is het VVV Utrecht op het Domplein is het ideale startpunt voor een bezoek aan Utrecht

Eén van de bekendste bezienswaardigheden in Utrecht is waarschijnlijk de Domkerk; De Domkerk is gebouwd als kathedraal voor de bisschop van Utrecht en gewijd aan Sint Maarten. Het interieur met rijkversierde grafmonumenten is indrukwekkend. De Domkerk wordt dagelijks door vele mensen bezocht, voor een rondleiding, of een moment van stilte en bezinning. De Domkerk heeft haar functie als kerk nooit verloren. Dagelijks is er om 12.30 uur een middaggebed en elke zondag is er om 10.30 uur een voor iedereen toegankelijke kerkdienst. De vrij toegankelijke zaterdagmiddagconcerten om 15.30 uur zijn al meer dan dertig jaar een begrip in Utrecht.

Andere aanraders zijn Pieterskerk, Paushuize, Museum Speelklok, Museum catharijneconvent, Pandhoven, Rietveld Schröder Huis en het spoorwegmuseum. Ook zijn er vele verschillende standswandelingen te boeken; mét of zonder gids. Wat te denken van een tour door hofjes en kameren, grachten en werven of Utrecht in Middeleeuwen.

Uitgewandeld? Een rondvaart door de grachten is een geweldige afsluiter van een indrukwekkende dag!

Omgeving overzicht